Gemstones

Slijpbare ruwe toermalijn

The one-stop gemstone shop
Slijpbare ruwe toermalijn
Slijpbare ruwe toermalijn

Slijpbare ruwe toermalijn

***** OPGELET **** DIT PRODUKT IS NIET MEER LEVERBAAR de produkten met prijstag 00.00 zijn niet meer leverbaarSlijpbare ruwe toermalijn om te faceteren

De prijs per karaat van verschillende edelstenen kan letterlijk enorm variëren van $ 1 per karaat tot tienduizenden $$$.

1. Gem Variety

Enkele zeldzame edelsteen soorten- zoals saffier, robijn, smaragd, tsavorite granaat, tanzaniet, spinel en alexandriet - hebben een premium prijs in de markt. Andere soorten, zoals vele soorten kwarts, zijn er in overvloed op vele plaatsen ter wereld, en de prijzen zijn lager, afhankelijk van de vindplaats en hoeveel het voorkomt.

2. Kleur

In gekleurde edelstenen is het de kleur die de allerbelangrijkste factor bij het bepalen van de waarde is. Ideale kleuren variëren per gem (edelsteen of siersteen), verscheidenheid aan natuurlijkheid, maar over het algemeen zijn de kleuren die het meest gewaardeerd worden intens, levendig en puur. Edelstenen die te licht of te donker zijn, zijn meestal minder duur dan die van middelgrote kleurtoon.

3. Helderheid

Een edelsteen die mooi helder is, zonder zichtbare insluitsels, zal hoger worden geprijsd.

4. Slijpen

Edelstenen worden geslepen door met de juiste proporties aan licht, dat wordt teruggegeven aan het oog, te maximaliseren. Maar gem snijders, of bewerkers, moeten vaak compromissen maken bij het slijpen van een bepaalde steen. Als de gem kleur heel licht is, zal door het dieper slijpen van een steen een rijkere kleur te voorschijn komen. Omgekeerd kan een donkere kleurtoon lichter worden door ondieper te bewerken. Maar in ieder geval moeten de facetten nauwkeurig gevormd zijn en het oppervlak dient goed te worden gepolijst, zonder krassen!

5. Maat

Voor sommige edelsteen variëteiten, zoals kwarts(lees:siersteen, want onder hardheid 8), is de prijs per karaat redelijk constant als het gewicht van de steen toeneemt. Maar in het geval van veel zeldzamer edelstenen of sierstenen, zijn prijsverhogingen in een niet-lineaire manier als het gewicht toeneemt. Niet alleen zijn grotere stenen veel duurder, maar ook juweeltjes gesneden in verschillende maten - wat in de handel bekend staat als gekalibreerde maten - ook vaak duurder. Dit is omdat er meer materiaal moet worden verwijderd om de geijkte omvang te bereiken.

6. Vorm

Sommige vormen hebben de neiging om hoger geprijsd te zijn dan andere vormen, mede door de vraag en ten dele wegens materiële kwesties in het snijden van de specifieke vorm. In het algemeen; ronde stenen hebben een speciale positie in de markt . Rond komt veel minder vaak voor dan een ovaal, omdat ovalen meestal gesneden worden om zoveel mogelijk gewicht van de grondstoffen in stand te houden. Het snijden van een ronde edelsteen is gewoonlijk een groter verlies van de ruwe steen, en voor zeer dure materialen zoals saffier, robijn, alexandriet en anderen, kan dit een significant effect hebben op de prijs.

Prijs: 0.00 EURO