Gemstones

Edelstenen

The one-stop gemstone shop
1. Toermalijn om te slijpen

Toermalijn om te slijpen

***** OPGELET **** DIT PRODUKT IS NIET MEER LEVERBAAR de produkten met prijstag 00.00 zijn niet meer leverbaarUit Afrika: 5 gram tourmalijn uit Afrika om te slijpen. Ruwe toermalijn, uitstekend geschikt voor het slijpen van kleine maten, het totale gewicht 25 Ct. Toermalijn wordt ontgonnen over de hele wereld, met inbegrip van plaatsen zoals de VS en Nepal. Het merendeel van de mijnbouw die de markten van vandaag bevoorraden komt echter uit Afghanistan en verschillende delen van Afrika zoals Nigeria, Mozambique, Madagascar, Uganda, Congo, Tanzania. Afghani-toermalijn wordt beschouwd als een zeer hoge kwaliteit vanwege de kleuren en uitstekende glans en zuiverheid. Daardoor is het veel duurder dan de Afrikaanse. Afghani Toermalijn is te vinden in Peshawar Pakistan, de dichtstbijzijnde markt bij de mijnen die zijn gelegen in centraal Afghanistan. Van daaruit gaat het naar plaatsen zoals Bangkok, Hong Kong en Duitsland. Aanbod is goed en de prijzen variëren van 200 tot 1000 dollar per gram voor ruwe stenen. Goede kwaliteit Afrikaanse ruwe stenen aan de andere kant, varieert van 100 tot 500 dollar per gram. De beste kwaliteit ruwe stenen van over de hele wereld vinden hun weg naar Idar Oberstein in Duitsland, waar hogere prijzen kunnen worden verkregen. De rest wordt verkocht in Bangkok of Hong Kong.

Koop Toermalijn om te slijpen nu.

2. Kleine tanzanietjes

Kleine tanzanietjes

***** OPGELET **** DIT PRODUKT IS NIET MEER LEVERBAAR de produkten met prijstag 00.00 zijn niet meer leverbaarLot van kleine geslepen tanzaniet. Informatie over Tanzaniet zoals in diamanthandel zijn er de 4 C's : Color, Clarity, Carat(Gewicht) en Cut.

KLEUR

Kleur is de belangrijkste van de 4 C's voor Tanzaniet kwaliteit.

Kleurcorrectie SYSTEEM

Een term is AAA Tanzaniet. Gebruikt door mijnwerkers, om de 'top range' van Tanzaniet aan te duiden.

De GIA rang van deze stenen kun je vinden op de website van GIA.

HELDERHEID

Helderheid verwijst naar insluitingen in een steen. De basisregel met Tanzaniet is dat het tenminste 'eyeclean' moet zijn, maar bij voorkeur onder een loupe er ook geen insluitingen te zien zijn. Dat is het VVS. Elke insluiting geeft de steen een lagere waarde.

CARAT(= GEWICHT)

Tanzaniet gewicht wordt uitgedrukt in Carat/Karaat = 0.2 gram. 5 karaat/Ct/carat is 1 gram.

CUT Tanzaniet is te vinden in allerlei vormen. Van ovaal tot rond. Cabochon-cut tanzaniet is zeldzaam.

Koop Kleine tanzanietjes nu.

3. Geslepen witte topaas

Geslepen witte topaas

***** OPGELET **** DIT PRODUKT IS NIET MEER LEVERBAAR de produkten met prijstag 00.00 zijn niet meer leverbaarWitte topaas De Oude Wijzen hadden al waardering voor topaas en haar mystieke en helende eigenschappen, ook als talisman. Maar moderne vrouwen houden van de waarde en de schoonheid van deze edelsteen. Topaas komt in veel natuurlijke kleuren voor: witte topaas(ook wel zilver~of edeltopaas), blauwe topaas en goudtopaas(ook aandeduid met imperiaaltopaas), maar is ook vaak kunstmatig gekleurd.

Koop Geslepen witte topaas nu.